default gravatar

De training was voor mij een toegangspoort naar de zeer boeiende en relatief nieuwe wereld van ons autonome zenuwstelsel. Geïnspireerd door nieuwe theorieën en auteurs ga ik verder aan de slag om deze te integreren in mijn werk. Het is dus eerder een begin dan een einde…
Van harte bedankt!

Heidi Osselaar

default gravatar

In en uit balans sprak me aan omdat ik het thema aan den lijve ondervond.
In en uit balans heeft me op weg gezet om aandachtiger met dit thema om te gaan. 
Ondertussen zet ik kleine stappen ‘in balans’  en ben ik geobsedeerd door de nervus vagus !
Met dank aan Ankie en Lieve, fijne trainers !

Domi Velghe, Gestalttherapeut

default gravatar
Voor mij was de 6daagse met Ankie een eye-opener, nieuw en aanvullend. Degelijk.
Zeer ervaringsgericht en persoonsgericht. Tekens opnieuw het aan-den-lijve toetsen van de theorie. Voor mij de beste manier om te leren.
Behoorlijk confronterend soms, op een zeer respectvolle manier. Het gaat over mij, over ons, over familie. Een aanrader!

Marianne Martens, gestalttherapeut

default gravatar

In deze ervaringsgerichte vorming  werd duidelijk dat ieder van ons ervaringen heeft uit het verleden die, in meer of mindere mate, onze verbinding met onszelf en anderen beschadigd hebben en onze levendigheid verminderden.

Gedurende de vijf opleidingsdagen werden we aangemoedigd de beweging naar binnen te maken. We leerden nieuwsgierig te zijn naar ons eigen zenuwstelsel, ons eigen in-uit-in balans zijn. We werden uitgedaagd om meer verfijnd stil te staan en te werken in het huidige moment met oog voor onze eigen sensaties, beelden, gevoelens,…  We onderzochten ons eigen herstelvermogen (kantelmomentjes) met het oog op innerlijke rust en stabiliteit.

Ik begreep dat indien wij beter zicht hebben op ons eigen innerlijk verhaal en in staat zijn ons zenuwstelsel goed te kunnen reguleren, dit onszelf en onze cliënten ten goede komt.

Ankie en Lieve zijn gemotiveerde, kwetsbare, betrokken, talentvolle opleiders die de veiligheid en het tempo van elke individu en dat van de groep piekfijn in het oog houden.

Een aanrader.

Ellen, psychotherapeut, Antwerpen

default gravatar

Wat ik leerde:
– Hoort bij het leven en het werken dat je uit balans raakt.
– Hoe in balans komen.
– Luisteren naar je lichaam.
– Je bent niet alleen in dit verhaal.
De training was erg bruikbaar. Je kreeg de ruimte om je eigen werkervaringen in te kunnen brengen
In den beginne voelde ik me wat ‘eenzaam’ om me, als directeur van een school, Begin doorgestuurd bericht:

DIRK

default gravatar

Heel veel praktische methodieken en zeer bruikbare achtergrondkennis die in overzichtelijke schema’s geconcretiseerd werden
Een heel practische training waarin je leert door te oefenen met jezelf en collega’s van de groep. Ervaringsgericht leren!
Een zeer bekwame trainer, die ons de nodige tijd gaf om te leren uit de oefeningen
KARIN

default gravatar

Dit is een zeer bruikbare training.
Ik leerde de lichamelijke reacties te herkennen die me uit balans halen en te oefenen op het terugwinnen van dit evenwicht.
De schema’s zijn zeer helpend. Alsook de praktische oefeningen om te kunnen ervaren wat in theorie gebracht is.
Ik zou het zeker aanbevelen, vooral aan collega’s die stressklachten hebben en dat niet onder controle kunnen krijgen.
KRIES

default gravatar

Ik kreeg een aantal theoretische concepten mee die heel bruikbaar zijn.
Maar vooral dat alle informatie opgeslagen zit in ons lichaam. En dat is altijd beschikbaar als we er oor naar hebben.
Boeiend: Het leren aanvoelen met het lichaam wat er gebeurt en hoe ik dan ook met mijn lichaam daar mee kan omgaan.

Deze training is een verrijking voor jezelf en voor je manier van aanwezig zijn bij de mensen waar mee je werkt

Ankie is een zeer bekwame trainer
FREDDY

default gravatar

In de training ‘IN-UIT-IN BALANS’ vond ik een ‘midden’ in het Hier en Nu, ook in situaties waar ik voorheen geneigd zou zijn om onderuit te gaan. De manier van werken richtte zich daarnaast op het herstel van kwetsuren uit het verleden die je functioneren vandaag de dag beïnvloeden”

De oefeningen waren zeer bruikbaar, niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn werk met cliënten. Maar het gaat veel breder dan dat. Het werkt bewustzijnverbredend en heeft een effect op alle terreinen van het leven. Een aanrader dus.”

Marleen Schuurmans, psychotherapeut
De Onderstroom

default gravatar

Wat ik heel mooi vond in de opleiding was de manier waarop Ankie de ind.sessie begeleidt. Hoe ze over en weer de krachten van de cliënt aanspreekt om zo moeilijke stukken te ervaren en hoe het zelfregulerende dan in actie komt. Tekort om het zelf aan te leren maar wel heel goed om het zelf te ervaren. Ik weet dat het niet het opzet was van de training om ther.vaardigheden aan te leren, maar het boeit me erg. De opbouw van de dagen vond ik goed, een rustig tempo met een goede afwisseling van oefeningen en theorie.
De opbouw van de dagen deed ons ongemerkt in ons proces duiken. Hier werd zorgvuldig mee omgegaan. Ik herkende mezelf heel goed in bepaalde karakterstructuren en ik sta er versteld van hoe bepaalde eigenschappen in een structuur passen. Zo kon ik het verband van bepaalde gedragingen van mezelf of van anderen zien en beter begrijpen. Dit hielp me om milder naar mezelf en anderen te kijken.
Waar het mij vooral in sterkt is om meer en meer mijn eigen ding neer te zetten. Ik let meer op ‘mijn balans’ voor, tijdens en na de gesprekken. De ervaringsoefeningen vond ik heel zinvol en leuk om te ervaren. Een mooie afwisseling met de theorie. Het gronden en grensoef. gebruikte ik al veel, de kin oef., het rondkijken, het aanspannen van billen…. komt er nu bij.
De cursus is een aanrader. Prima accommodatie en zeer lekker eten.

Tine Biernaux

default gravatar

Voor mij was het belangrijk om effectief fysieke oefening in te bouwen, Ik ben mij bewuster van mijn lichaamshouding, het effect daarvan, dat geeft me meer rust en helpt me letterlijk en figuurlijk “de voetjes op de grond te houden in moeilijke situaties”.. Ik kan mijn handelen ook beter plaatsen in een breder kader. De training heeft me doen nadenken en stilstaan bij patronen in mijn gedrag en waarvan deze komen.

Carine
Directeur WZC

default gravatar

Ik zou de training aanraden aan wie op zoek is naar een nieuwe, inspirerende insteek via verfijnd lichaamswerk rond de eigen innerlijke balans. Het bracht ook inspiratie naar het werken met cliënten via andere wegen dan ik gewoon was. De training was voor mij een ontdekkingsreis in een vrij nieuwe wereld. Dat maakte het soms wel spannend, ook leerrijk, boeiend en het smaakt naar meer…

Ellen Baten
Psychologe

default gravatar

De training wordt gegeven met veel kennis van zaken én handelen, met veel ruimte voor de eigenheid van iedere deelnemer in de zeer aangename omgeving van het Lotushuis. Ankie en Lieve creëren samen een veilige plek waarin je met eenvoudige maar diepwerkende oefeningen aan de slag gaat met het eigen lichaam en er daadwerkelijk in thuiskomt. Deze oefeningen laten zich ook gemakkelijk meenemen naar mijn therapiepraktijk en hebben de kwaliteit van mijn toolbox rond lichaamswerk verdiept. Ik kijk al uit naar een vervolg!”

Carolien Peeters

integratief psychotherapeut, www.carolienpeeters.com

default gravatar

Deze training is een waar cadeautje aan mezelf geweest. Het helpt mij om sneller te voelen wanneer ik uit balans ben en wat ik lichaamsgericht kan doen om terug in balans te komen. Deze training heeft sterk bijgedragen tot een shift in hoe ik nu in het leven sta. Er is veel meer voelbare dankbaarheid. Daarnaast is het één van de eerste cursussen waarbij ik meteen, zonder extra vertaalwerk, aan de slag kon gaan met mijn cliënten op een vooral meer lichaamsgerichte wijze. Ankie is echt present en belichaamt ook waarover deze training gaat. Dit werkt erg inspirerend en maakt het ook erg veilig in de deelnemersgroep. Het smaakt naar meer!

Freya Velghe 

Klinisch psycholoog – cliëntgericht psychotherapeut

Groepspraktijk Conciente

default gravatar

In en uit balans is een heerlijke cursus. Het maakt niet uit wat je vooropleiding is. De (schijnbare) eenvoud van wat er geboden wordt, maakt het makkelijk te integreren in ieders werkcontext: het kader, de oefeningen, de tools. Door de respectvolle aanpak van de begeleiders werkt het geheel diep door in lichaam en geest. Ankies vermogen om aanwezig te zijn (en te blijven), haar observatievermogen zijn verbluffend.

Christine Leys 

Onco-psycholoog, psychotherapeut