TRAINING : “IN-UIT-IN Balans”

Met Ankie Kühne

Training met start op donderdag 25 maart 2021: VOLZET
Volgende training: startdatum 22 september 2022

d6e7bc44feb1613d041d5385e5745b10_l

WANNEER BEGELEIDINGSWERK JE VEERKRACHT EN INNERLIJKE BALANS UITDAAGT

Losing your balance,
is part of living a balanced life.
(Elizabeth Gilbert – Eat Pray Love)

 

Gebeurt het jou ook wel eens dat je, in je begeleiding, plots door iets getriggerd wordt waardoor je
in een kramp raakt, niet meer helder kan kijken en je creativiteit verliest?

Soms zelfs in die mate dat je het gevoel hebt je evenwicht en veerkracht te verliezen…

Als begeleider, coach, trainer of therapeut ga jij een verbinding aan met je cliënten, teams of groepen. Hun verhalen en processen beïnvloeden ook jou. Je streeft ernaar om vanuit ontspanning en je eigen kracht contact te maken en te houden met je cliënt of groep, ook in stressvolle situaties. Je wil graag je hoofd koel en je hart open houden, zodat de cliënt of groep op jou kan steunen, zonder dat je jezelf hiermee overbelast.

Maar lukt dit altijd? Stress en (intense) emoties kunnen je wegtrekken uit je kern. Dan ga je uit contact met jezelf en anderen. Dit gebeurt als vanzelf, aangezien stress en emotie je autonome zenuwstelsel en emotionele systeem aanspreken.

Puur op wilskracht hiermee omgaan, leidt vaak tot frustratie, extra stress en (over)vermoeidheid. Je wil heeft namelijk geen invloed op je limbisch systeem en je ‘reptielenbrein’. Zodra je aanwezig kunt zijn zonder oordeel en je eigen gevoel van spanning kunt reguleren ontstaan er ondersteunende verbindingen, die zorgen voor rust, overzicht en meer keuzevrijheid.

 

De beweging van In-Uit-In Balans is de sleutel tot ontwikkeling

In de training ‘In-Uit-In Balans’ leer je soepel te bewegen in de (on)balans met jezelf en je cliënt of groep. Je leert de signalen herkennen wanneer je balans verstoord is en exploreert hoe je die weer kan herstellen. Dit bewust kunnen sturen naar meer balans geeft je meer veerkracht. Je onderzoekt je patronen, krachten en valkuilen.
Dit leerproces geeft meerwaarde voor jou als mens, in je werk en je leven.

De ervaring van Uit-balans-zijn biedt enorme kansen om te groeien. Je leert hoe je dit kunt inzetten tijdens je werk. Als begeleider hoef je geen situaties op te lossen. Je leert begeleiden op zo’n manier dat een situatie of probleem zichzelf oplost en aanleiding is tot groei bij je cliënt.

 

VOOR WIE

Voor iedereen die vanuit een begeleidende functie intensief met mensen werkt en hierin veerkrachtig en soepel aanwezig wil kunnen blijven.

 

INHOUD & WERKWIJZE 

Het leren waarnemen en beïnvloeden van je eigen stress en onverwerkte patronen zorgt ervoor dat je actief mee kan bewegen in de In-Uit-In Balans van je cliënt of groep. Tijdens deze training krijg je handvatten om:

  • de kracht van jouw specifieke contactpatronen te herkennen
  • je stress-signalen op te vangen en deze op een natuurlijke wijze om te buigen naar meer comfort.

Vanuit verbinding met jezelf vergroot je je veerkracht en je vermogen tot verbinding met je cliënt of groep.

In deze training leer je dit alles via zelfexploratie en ervaringsgericht werken, waarbij praktische oefeningen afgewisseld worden met achtergrondinformatie.
Je werkt met collega-begeleiders wat betekent dat ieder zijn eigen ervaringsachtergrond als begeleider inzet en combineert met de nieuwe “gereedschappen” die aangereikt worden.
De oefeningen vinden hun basis in mijn ervaring als: taiji docent, Somatic Experiencing en Narm therapeut, als trainer bij begeleiden van groepen en het coachen van specialisten als therapeuten, verpleegkundigen, politiemedewerkers, werkcoaches van gemeenten, managers e.d.

De training bestaat uit vijf dagen van twee dagdelen met enkele lichte huiswerkopdrachten die je leerproces ondersteunen. Daarna is er nog een terugkomdag waarbij we vertrekken vanuit de ervaringen die je met de nieuwe tools hebt opgedaan. Wanneer het helpend is voor je leerproces is het mogelijk om individueel te werken aan de thema’s die voor jou belangrijk zijn.

 

EFFECT 

Je begeleidt vanuit ontspanning en veerkracht en blijft in contact met je cliënt of groep, ook in stresserende situaties. Je voelt je comfortabel en ervaart ‘meesterschap’ als professional.

 

DATA

In 2021: Donderdagen 25/03/2021, 22/04 , 20/05, 3/06, 17/06, en 23/09 ; telkens van 9:45 tot 16:45.
Reservedatum bij Corona-canceling: 2/09

In 2022: Donderdagen 22/09, 13/10, 10/11, 1+15/12 2022  en 12/01/23

TRAINER

ankie-kuhne-iconAnkie Kühne

De afgelopen 35 jaar heeft Ankie zich verdiept in wat mensen letterlijk beweegt. Gestart als sportleidster in de revalidatiezorg voor mensen met (niet) aangeboren handicaps werd ze steeds nieuwsgieriger naar bewegen vanuit de kern, letterlijk en figuurlijk. Hierdoor heeft ze jarenlang intensief taiji- en qi gonglessen gevolgd en taiji-les gegeven. Haar manier van werken én haar belangstelling brachten haar bij de therapie-opleidingen als NLP, Somatic Experiencing en Neuro-Affectieve Relationele Model (NARM).

Sinds 15 jaar werkt Ankie als zelfstandig therapeut, coach en trainer zowel met individuele klanten als met werknemers en teams binnen organisaties. Daarnaast heeft ze zich altijd bezig gehouden met het begeleiden van therapeuten, coaches en trainers. Dit laatste doet ze vanuit haar eigen bedrijf Anunz én in opdracht voor de therapie- opleidingen Somatic Experiencing en NARM.

Cotrainer: Lieve Talloen

 

KOSTEN

Inclusief syllabus en zeer degelijk educatief materiaal: € 1.297,00. Met verzorgde lunch + koffie/thee/ fruit/versnaperingen
Vroegboekkorting: € 1.187 als je je inschrijft vóór 14 december 2021

Je ontvangt een certificaat van deelname. NVAGT-EAGT- VBEGP –leden ontvangen 36 bijscholings- en supervisie-punten

 

WAAR

LOTUSHUIS, Zoerleberg 30, te Westerlo.
Routebeschrijving berekenen >

Voor wie het fileleed van ’s ochtends wil vermijden biedt het Lotushuis enkele overnachtingsmogelijkheden aan gunstige voorwaarden.
Informeer je hiervoor via moniek@wakeup.be of 0490/42 18 88

 

INFO EN INSCHRIJVINGEN

Inschrijving voor de training van 2022: graag vóór ten laatste 31 maart 2022

Via het inschrijfformulier onderaan deze pagina, of naar lievetalloen@focus-potentieel.be ,
of telefonisch op het nummer 014 42 55 53
Attentie: omwille van het ervaringsgerichte karakter van de opleiding wordt het aantal deelnemers beperkt. Wees best tijdig met je inschrijving als je zeker wil deelnemen.

De inschrijvingen gebeuren in volgorde van betaling.

Info en inschrijvingen

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Bevestig uw email (verplicht)

Welke informatie had u graag gewenst (verplicht)

Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

Wens je je eveneens in te schrijven op de mailinglijst?

Wanneer u deze toestemming verstrekt ontvangt u in bepaalde periodes, in functie van het opleidingsaanbod, nieuwsbrieven met informatie over het aanbod van FOCUS & POTENTIEEL vzw. Hierdoor kan u ook op de hoogte gehouden worden van toegevoegde of actuele informatie, betreffende de opleiding waarover u informatie opvroeg.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Bevestig uw e-mailadres (verplicht)


Telefoonnummer (verplicht)


Ik bevestig mijn aanvraag tot inschrijving

Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

Wens je je eveneens in te schrijven op de mailinglijst?

Wanneer u deze toestemming verstrekt ontvangt u in bepaalde periodes, in functie van het opleidingsaanbod, nieuwsbrieven met informatie over het aanbod van FOCUS & POTENTIEEL vzw. Hierdoor kan u ook op de hoogte gehouden worden van toegevoegde of actuele informatie, betreffende de opleiding waarover u informatie opvroeg.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Bevestig uw email (verplicht)

Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

Wens je je eveneens in te schrijven op de mailinglijst?

Wanneer u deze toestemming verstrekt ontvangt u in bepaalde periodes, in functie van het opleidingsaanbod, nieuwsbrieven met informatie over het aanbod van FOCUS & POTENTIEEL vzw. Hierdoor kan u ook op de hoogte gehouden worden van toegevoegde of actuele informatie, betreffende de opleiding waarover u informatie opvroeg.

Download je graag de volledige flyer? Dan kan dat onderaan deze pagina via de knop ‘DOWNLOAD FLYER‘.

Ervaringen van cursisten

“ Het lichaam is een bijzonder fijnzinnig instrument dat veel wijsheid bevat en waar we het échte contact soms wat mee kwijtgeraakt zijn in deze VUCA tijden met ook veel aandacht voor de ratio.  De cursus IN-UIT balans bracht me inzicht in de mechanismen van veerkracht  en aandacht voor het herstel van de “ Mind – Body “ -as  . Wat ik vooral meeneem zijn de praktische toepassingen en de haalbare tips om dit contact te bestendigen in de toekomst.  Ankie deelt haar jarenlange professionele ervaring op een toegankelijke en aandachtsvolle manier. Een aanrader ! “

Inge Huygen ,  executive coach

 

“Jullie opleiding kwam juist op het goede moment omdat ik door stress op het werk totaal uitgeput was.

Jullie aanbreng van rustpunten, adempauzes, het op afstand leren bekijken van bepaalde situaties en in vraag stellen van je eigen persoon(wat  wil ik zelf in plaats van wat anderen van me  verwachten?), heeft mij echt geholpen om de tsunami van gebeurtenissen door te komen , er nu weer voluit voor te gaan en te genieten van elk moment.”

Waarvoor van harte dank.

Kathleen De Cuyper, advocaat – bemiddelaar in sociaal recht

 

“Hoe kan ik samenvatten wat ik van de opleiding In-Uit-In Balans geleerd heb? De opleiding  heeft veel voor mijn leven en werk betekend. Ik kan zeker zeggen dat ik er een meer veerkrachtig professional van geworden ben. Je hebt mij een uitgebreider theoretisch kader gegeven om (gezonde en ziekmakende) stress te begrijpen. Les na les werd dit stap voor stap opgebouwd. Elke keer afgewisseld met verhelderende en beklijvende oefeningen (die ik nog steeds toepas). Heel consequent hield je ook rekening met het tempo van de groep en elk groepslid zodat we in balans naar huis konden vertrekken. Mede  hierdoor werd de veiligheid in de groep steeds groter zodat we onze meest moeilijke vragen  konden stellen en elke keer kregen we een antwoord waar we verder mee konden. De vriendelijke, hoopgevende en heldere manier waarop jij voor de groep en in het leven staat, blijven me inspireren. Super bedankt!”
Karin Van Eetvelt, psycholoog, psychotherapeut, 52 jaar